"Газпром" назве Україні ціну на газ тільки через півмісяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" назве Україні ціну на газ тільки через півмісяця

Енергетика
419
"Газпром" зможе назвати ціну газу для України на 2009 рік після переговорів із країнами Центральної Азії, які завершаться протягом двох тижнів. Про це заявив журналістам у середу начальник управління роботи із країнами ближнього зарубіжжя "Газпрому", гендиректор ТОВ "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський.
"Ми сьогодні порядок цін для України назвати не можемо. Питання про постачання газу в Україну не може бути остаточно вирішено, поки Росія не завершить роботу в центральноазіатських країнах. Питання закупівлі Росією азіатського газу практично вирішено. Думаю, у найближчі 10-15 днів переговори будуть завершені", - сказав Подмишальський.
Нагадаємо, Україна одержує законтрактований "Газпромом" газ центральноазіатського, переважно туркменського походження. В 2008 році Україна платить 179,5 долара за тисячу кубометрів імпортного газу.
Росія відновить переговори про нові газові контракти з Україною після погашення до 1 грудня "Нафтогазом України" боргів за вересень і частково жовтень.
20 листопада голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що ціна газу для України з 1 січня 2009 року може перевищити 400 доларів за тисячу кубометрів при переході на ринкові відносини.
2 жовтня прем'єр-міністри України і Росії Юлія Тимошенко та Володимир Путін підписали меморандум про співробітництво в газовій сфері, відповідно до якого сторони мають намір з 2009 року перейти на прямі поставки газу. Дотепер паливо в Україну поставляє швейцарський трейдер RosUkrEnergo.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас