Азіатські фондові ринки показують у середу різноспрямовану динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські фондові ринки показують у середу різноспрямовану динаміку

Фондовий ринок
91
Фондові майданчики Азіатсько-Тихоокеанського регіону показують у середу різноспрямовану динаміку: акції автовиробників дешевшають, котирування фінансових компаній ідуть вгору, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс АТР MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, додав 0,5%. Японський індекс Nikkei 225 опустився на 0,9%, австралійський S&P/ASX 200 впав на 2,3%. Гонконгський Hang Seng додав 3,4%, корейський Kospi виріс на 4,1%.
Акції автомобільних компаній дешевшають у середу на новинах про зниження кредитного рейтингу Toyota Motor Corp. вперше за 10 років. Сама Toyota, найбільший виробник автомобілів в Японії, втратила 4,6% капіталізації, після того як агентство Fitch Ratings знизило її рейтинг до "АА".
Курс паперів південнокорейських фінансових компаній підскочив після повідомлення про державні вливання капіталу. Корейські регулятори оголосили про те, що банки країни контролюють ризики в достатньому ступені. Вартість акцій Woori Finance Holding Co. злетіла на цій інформації на 14%.
Американські фондові індекси росли у вівторок третю сесію поспіль, інвестори були повні оптимізму, оскільки Федеральний резерв (ФРС) пообіцяв вжити рішучих заходів з відновлення нормальної роботи кредитно-грошових ринків. Індекс S&P 500 додав 0,7%. ФРС збирається придбати боргові зобов'язання державних компаній, що фінансують покупку житла, на $600 млрд і створити $200-мільярдну програму для підтримки кредитування споживачів і малого бізнесу.
Учасники азіатських фондових ринків сприйняли цю новину з більше помітним скептицизмом, ніж американці. Вони побоюються того, що падіння вартості житла в США приведе до скорочення витрат і негативно позначиться на експорті азіатських компаній, для багатьох з яких Північна Америка є основним закордонним ринком.
"Ціни на житло в США досягнуть дна не раніше другого півріччя 2009 року або навіть в 2010 році, - відзначив Хідеюкі Оокосі з інвестфонду Chiba-Gin Asset Management Co. - Я все ще стурбований ринковими прогнозами, тому збільшую свою грошову позицію і не зв'язуюся із цінними паперами".
Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) в опублікованій у вівторок доповіді очікує більш значного зменшення ВВП 30 своїх членів в 2009 році - на 0,4% замість 0,3%, що раніше прогнозувалися.
Більше половини акцій, що обертаються на біржах Азії, знецінилися з початку року до рівня нижче своєї балансової вартості, індекс MSCI Asia Pacific втратив за цей період більше 50%.
Папери автомобільної компанії Honda Motor Co. подешевіли слідом за акціями Toyota на 2,9%. Найбільший світовий виробник автозапчастин Denso Corp. втратив 3,6% вартості акцій.
Котирування Rio Tinto Group, третьої за величиною гірничодобувної компанії світу, обвалилися на торгах у Сіднеї на 33% після того, як світовий лідер сектора BHP Billiton Ltd. у вівторок відкликав свою пропозицію про її поглинання. Акції самої BHP Billiton подорожчали в середу на 7,6%.
Ціни на акції виробників вугілля і сталі ростуть у середу на новинах про відмову BHP від поглинання Rio Tinto. Ринкова вартість найбільшого експортера вугілля для ТЕС в Азії PT Bumi Resources підскочила на 19%. Південнокорейська сталеливарна компанія Posco додала 2,5%.
Курс акцій найбільшого світового виробника побутової електроніки Panasonic Corp. знизився на 2,8% на новинах про те, що Goldman відмовилася продати йому компанію Sanyo, тому що запропонована ціна була занадто низькою. Ціна паперів Sanyo просіла на 1,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас