Dow Jones, S&P виросли у вівторок на нових заходах ФРС з підтримки економіки, у середу ф'ючерси падають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Dow Jones, S&P виросли у вівторок на нових заходах ФРС з підтримки економіки, у середу ф'ючерси падають

Фондовий ринок
96
Американські фондові індекси Dow Jones Industrial Average і Standard & Poor's 500 зросли у вівторок після оголошення Федеральною резервною системою (ФРС) про нові заходи щодо підтримки економіки загальним обсягом $800 млрд, повідомляє агентство Bloomberg.
Підйом S&P 500 триває вже три дні поспіль - вперше з вересня. Тим часом, у середу ф'ючерси на індекси знижуються на 0,3-0,5%.
ФРС вживе нових заходів, спрямованих на розморожування кредитування домовласників, споживачів і малого бізнесу.
Центральний банк спрямує $600 млрд на покупку боргових зобов'язань, випущених або гарантованих урядовими фінкомпаніями. ФРС купить до $100 млрд прямих зобов'язань Fannie Mae, Freddie Mac і Federal Home Loan Banks і до $500 млрд цінних паперів, забезпечених гарантіями Fannie Mae, Freddie Mac й Ginnie Mae.
Також американський ЦБ реалізує програму обсягом $200 млрд з підтримки кредитування споживачів і малого бізнесу.
Міністерство фінансів надасть $20 млрд "кредитного захисту" програмі кредитування ФРС зі схваленого в жовтні Конгресом "плану порятунку" на $700 млрд.
"Це великі прямі заходи, на відміну від підтримки балансів ключових банків, - відзначає головний інвестиційний директор Victory Capital Management Ерік Маронак. - Будемо сподіватися, що це дозволить відновити довіру до економіки".
Котирування акцій Sallie Mae, що спеціалізується на наданні кредитів студентам, а також CIT Group, що займається комерційним кредитуванням, підскочили більш ніж на 20%.
Папери найбільшої будівельної компанії США D.R.Horton - на 38%, до $6,9, навіть незважаючи на те, що компанія оголосила про шостий поспіль квартальний збиток та скорочення дивідендів.
Акції Fannie Mae й Freddie Mac подорожчали відповідно на 38% й 18%.
Котирування паперів страховиків Lincoln National Corp. і Hartford Financial Services Group Inc., значно постраждалих від зниження вартості інвестицій, зросли на 44% і 13%.
Акції Goldman Sachs Group, Morgan Stanley й JPMorgan Chase & Co. збільшилися в ціні більш ніж на 6,4%.
Вартість паперів Citigroup піднялася на 13 центів, до $6,08, після того, як головний фінансовий директор банку Гері Криттенден заявив, що в Citigroup немає необхідності в продажі активів у даний момент, хоча він продовжить позбуватися нестратегічних активів.
Індекс S&P 500 Financials виріс у вівторок на 2,5% після стрибка на 19% у понеділок.
Котирування акцій технологічних компаній знизилися у вівторок, що призвело до падіння індексу Nasdaq Composite за підсумками торгів. Папери Hewlett-Packard подешевіли на $2,1 (5,9%) - до $33,6, незважаючи на те, що дані компанії про збільшення продажів комп'ютерів у минулому кварталі на 10% перевершили очікування аналітиків.
На думку експертів UBS AG, економічний спад негативно позначиться на доходах Hewlett-Packard у наступному році.
Акції Cisco Systems, найбільшого у світі виробника мережного обладнання, подешевіли на 6%, до $15,42, після того, як компанія оголосила, що планує скоротити витрати на $1 млрд.
Індекс Dow Jones Industrial Average виріс до закриття ринку у вівторок на 36,08 пункту (0,43%) - до 8479,47.
Standard & Poor's 500 здійнявся на 5,58 пункту (0,66%), склавши 857,39.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 7,29 пункту (0,5%) - до 1464,73.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас