Росія може скоротити видобуток нафти спільно з ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія може скоротити видобуток нафти спільно з ОПЕК

Енергетика
202
Росія не виключає скорочення видобутку нафти спільно з Організацією країн експортерів нафти (ОПЕК), заявив міністр енергетики РФ Сергій Шматко 25 листопада, передає Reuters.
Неформальна зустріч ОПЕК пройде в Каїрі 29 листопада і буде присвячена ситуації зі світовими цінами на нафту, які впали щодо пікових значень минулого липня майже на 100 дол. за барель.
"Росія співробітничатиме з ОПЕК для захисту своїх інтересів. Нам хотілося б розуміти процеси, що відбуваються. Росія координуватиме свою діяльність з ОПЕК", - сказав Шматко журналістам в Делі.
"Ми не можемо виключити і (сумісне) скорочення видобутку", - відзначив міністр.
На Росію припадає близько 10% світового виробництва нафти і країни змагається з Саудівською Аравією за перше місце в галузі.
Ф'ючерси на легку американську нафту впали з рекордних значень поблизу відмітки 150 дол. за барель до рівня близько 50 дол. за барель на цьому тижні. В зв'язку з цим, Іран і Венесуела, що входять до ОПЕК, пропонують членам організації ухвалити на екстреній неформальній зустрічі в Каїрі рішення про чергове скорочення здобичі нафти щонайменше на 1 млн бар. у добу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас