Експерт: Динаміку фондових ринків цього тижня визначать макроекономічні дані по США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Динаміку фондових ринків цього тижня визначать макроекономічні дані по США

Фондовий ринок
295
На цьому тижні динаміку фондових ринків визначать макроекономічні дані по США. Таку думку висловила аналітик інвестиційної компанії "Проспект Інвестментс" Олена Євдоченко.
За її словами, важливою інформацією є уточнена оцінка ВВП США, що буде оприлюднена сьогодні і може виявитися гіршою від попереднього значення (попереднє - -0,3%, очікується - -0,5%). Крім того, додала аналітик, у середу, 26 листопада, з'являться дані щодо приватних доходів і видатків, очікування по яких також не дуже райдужні. Очікується, що доходи збільшаться всього на 0,1% у порівнянні з попереднім значенням 0,2%, а видатки скоротяться до -0,8% у порівнянні з -0,3% у попередньому періоді, повідомила вона.
Як відзначила аналітик, український фондовий ринок відреагував учора на значне зростання світових фондових майданчиків досить стриманим підйомом і дуже низькими обсягами угод. Якщо середньоденний обсяг торгів акціями в ПФТС із початку поточного року становить у середньому 10,6 млн. дол., то за вчорашній день даний показник склав усього 1,6 млн. дол., уточнила вона.
Аналітик нагадала, що вчорашнім ралі світові фондові майданчики зобов'язані банківському сектору, а саме Citigroup, що відіграврішення Мінфіну США купити привілейовані акції банку на 20 млрд. дол. Однак, за словами О.Євдоченко, "сьогодні вже спостерігається інша картина - зниження європейських майданчиків і негативна динаміка американських ф'ючерсів на основні індекси, що дають підстави вважати, що сьогодні Америка відкриється зниженням". На 11:00 за київським часом європейські індекси показали таку динаміку: FTSE 100 упав на 1,5%, CAC 40 - на 1,69%, DAX - на 1,52%, повідомила аналітик.
За інформацією О.Євдоченко, торги на ПФТС відкрилися сьогодні підйомом котирувань. Лідерами зростання є "Азовсталь" (+9,3%), "Райффайзен Банк Аваль" (+9%), "Укрнафта" (+5%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас