Тимошенко вимагає активізувати переговори про залучення засобів на модернізацію ГТС. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко вимагає активізувати переговори про залучення засобів на модернізацію ГТС.

Енергетика
347
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вимагає активізувати переговорний процес про залучення засобів на модернізацію української газотранспортної системи. Таке доручення вона дала сьогодні Міністерству палива і енергетики на нараді в Кабінеті міністрів. "У мене створилося таке враження, що цей процес сповільнився, і це вимагає активізації наших зусиль, у тому числі і на дипломатичному рівні. Інакше цю конференцію (країн-донорів) постійно переноситимуть", - сказала прем'єр.
У свою чергу, міністр палива і енергетики Юрій Продан повідомив, що в даний час проведення донорської конференції планується на лютий 2009 р. Сума коштів, яку планується залучити у вигляді кредитів на модернізацію української ГТС, складає 2,5 млрд дол.
В той же час, заступник голови НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун повідомив, що Євросоюз висуває вимога про виділення "Укртрансгазу" з складу НАК "Нафтогаз України" як умову для виділення кредитів на модернізацію української ГТС. Він уточнив, що, на думку Євросоюзу, така реструктуризація стане гарантією цільового використання засобів, що виділяються на модернізацію української ГТС. "В даний час переговорний процес з Євросоюзом гальмується через те, що вони вимагають від нас надати так званий "майстер-план". Але ми навіть з їх допомогою поки не можемо з'ясувати, що таке "майстер-план". Тому ми хочемо рухатися поетапно", - сказав В.Чупрун. Він також повідомив, що в даний час НАК веде розробку ТЕО на модернізацію української ГТС, ступінь його готовності складає 50%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас