Міллер: Газ не є політичною зброєю проти України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Газ не є політичною зброєю проти України

Енергетика
413
Голова Газпрому Олексій Міллер у зв'язку із черговим загостренням відносин з Україною відкинув докори в тому, що Росія нібито використовує газ як політичну зброю.
Як заявив у понеділок Міллер газеті Handelsblatt, Газпром вів переговори з Україною про постачання газу протягом усього року.
"При цьому Газпром не тільки погодився поставити в Україну 7,5 мільярда кубічних метрів газу на рік", сказав він. Російський концерн, відзначив Міллер, також вирішив відкласти підвищення ціни за газ до міжнародного рівня до 2011 року.
На думку Міллера, у Європі існує тенденція "демонізувати" країни-постачальники енергоносіїв, особливо тих, хто добуває газ. При цьому, відзначив керівник концерну, Газпром за минулі роки завжди виконував свої зобов'язання з постачання.
Як повідомлялося, російський президент Дмитро Медведєв доручив ВАТ Газпром стягнути з України її борг за постачання газу із РФ, що, за словами Міллера, становить $2,4 млрд.
21 листопада прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що Газпрому за постачання газу заборгувало RosUkrEnergo й Україна до цих боргів відношення не має.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас