Медведєв вважає необхідним прискорення переходу на розрахунки у рублях при торгівлі енергоресурсами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв вважає необхідним прискорення переходу на розрахунки у рублях при торгівлі енергоресурсами

Енергетика
471
Президент Росії Дмитро Медведєв вважає, що потрібно швидше переходити на використання національних валют у розрахунках за енергоресурси. "У принципі для цього є все, включаючи нормативно-правову базу, - сказав він. - І чим скоріше ми почнемо, тим скоріше рубель зможе стати резервною регіональною валютою". "Із цим точно не варто чекати", - додав він.
Президент РФ вважає, що найкращі шанси перейти на розрахунки в рублях за постачання енергоресурсів існують із найближчими сусідами Росії, передає ПРАЙМ-ТАСС.
13 листопада заступник прем'єр-міністра Білорусії Андрій Коб’яков заявив, що Росія та Білорусія домовилися про перехід на рублі при торгівлі нафтою та газом. "Це буде нашим внеском у надання рублю статусу регіональної резервної валюти", - сказав він на церемонії підписання Угоди щодо надання Мінську кредиту на 2 мільярди доларів.
А.Коб’яков уточнив, що угода буде одним із ключових пунктів плану спільних дій Росії та Білорусії. У свою чергу, віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін відзначив, що деякі компанії вже використовують рублі у своїх розрахунках з Росією. "Ми збираємося розширити сферу застосування рубля, щоб це обумовлювалося в міждержавних угодах та угодах головних господарюючих суб'єктів", - сказав віце-прем'єр.
За його словами, це добровільні угоди. "Наше завдання, щоб це було ще й вигідно", - додав він.
Нагадаємо, 5 листопада Президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи із щорічним посланням до Федеральних зборів, заявив, що Росія повинна перейти на розрахунки в рублях при експорті нафти та газу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас