Російські акціонери фактично "отримують контроль" над діяльністю ТНК-ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські акціонери фактично "отримують контроль" над діяльністю ТНК-ВР

Енергетика
496
Російські акціонери ТНК-BP (РТС: TNBP) одержують реальний контроль (effective control) над нафтовою компанією через вихід з неї іноземних менеджерів, пише Financial Times.
20 керівників вищої ланки вже оголосили про вихід із ТНК-BP до кінця року, повідомило газеті близьке до компанії джерело.
Може не залишитися жодного з виконавчих віце-президентів, які представляли BP у правлінні ТНК-BP, що складається з 12 осіб, сказали ще два джерела.
BP заявила газеті, що зберігає контроль у ТНК-BP за рахунок володіння 50% її акцій і завдяки представництву в раді директорів. Консорціум AAR, що представляє російських акціонерів, відмовився від коментарів.
Раніше повідомлялося, що 11 грудня, відповідно до домовленостей акціонерів, повинно бути остаточно вирішено питання про нового керівника ТНК-BP. Виконавчий директор компанії Віктор Вексельберг говорив, що новий керівник буде "реально незалежним" і приступить до формування нової команди. Російська сторона заявляла, що дотепер керівництво компанії здійснювалося в інтересах BP, вона також називала надмірною кількість іноземців, що працюють у СП, у якому акції розподілені на пропорційній основі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас