Eni: Зниження цін на нафту може продовжитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eni: Зниження цін на нафту може продовжитися

Енергетика
644
Ціни на нафту можуть упасти ще нижче. Про це заявив голова італійської нафтової компанії Eni Паоло Скароні, передає Reuters.
Нафта втратила у вартості майже $100 за барель після того, як досягла свого рекорду понад $147 за барель у липні, через зниження попиту, викликане кредитною кризою в багатьох країнах - найбільших споживачах.
"Я думаю, що незначно", - наводить слова Скароні італійське інформаційне агентство ANSA. Він відповідав на запитання, чи будуть ціни на нафту далі падати. "Це залежить від того, що ОПЕК вирішить... у Каїрі".
Члени ОПЕК зустрінуться на наступному тижні в Каїрі, але можуть і не ухвалити рішення щодо зниження видобутку, що може втримати ціни.
"Я не думаю, що вони скоротять видобуток на наступному тижні, але вони можуть підготуватися до скорочення декількома днями потому... Я не знаю", - сказав він, відповідаючи на запитання, чи прийме ОПЕК рішення про зниження обсягів видобутку. Скароні додав, що європейські сім'ї заощадять 2 тис. євро, якщо ціни на нафту залишаться на поточних рівнях у наступному році.
Він також відмітив, що спроба повернути в країні розвиток атомної енергетики - заборонений 20 років тому референдумом - є актуальною, але вимагає "титанічних зусиль" для переконання в цьому італійців.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас