General Motors: Банкрутство не вирішить фінансових проблем компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors: Банкрутство не вирішить фінансових проблем компанії

706
Рада директорів одного з найбільших в США виробників автомобілів General Motors Corp. не розглядає варіант банкрутства компанії як вирішення її фінансових ускладнень.
Про це заявив офіційний представник компанії Тоні Червон.
Проте, рада директорів General Motors все ж таки обговорила розділ 11 американського закону про банкрутство, що дозволяє компанії продовжувати роботу і проводити реструктуризацію своєї діяльності. Він відзначив, що обговорення цього розділу є юридичним обов'язком компанії. "11 розділ закону про банкрутство не вирішує ті питання, які сьогодні стоять перед компанією", - цитує Associated Press Т.Червона.
Американське автомобілебудування знаходиться в глибокій кризі, яка посилилася внаслідок дефіциту ліквідності. General Motors, Ford і Chrysler просять у уряду негайно виділити їм кредит у розмірі 25 млрд дол. Зокрема, General Motors стверджує, що без урядового кредиту може залишитися без обігових коштів вже до кінця поточного року.
Проте адміністрація президента США Джорджа Буша не поспішає виділяти гроші автовиробникам і не виключає банкрутства найбільших компаній. Ряд республіканців вважає, що автовиробники опинилися в тяжкому стані із власної вини і не повинні претендувати на кошти, призначені для стабілізації фінансового сектора.
Американський автоконцерн General Motors виробляє вантажні і пасажирські автомобілі в 33 країнах. Компанія продає автомобілі під брендами Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, Hummer, Opel, Pontiac, Saab, Saturn і Vauxhall. Чисті збитки General Motors за 9 місяців 2008р. скоротилися на 44% і склали 21,3 млрд дол. в порівнянні із збитками в 38 млрд дол. роком раніше. Виручка компанії за 9 місяців 2008р. знизилася на 11% і склала 118,6 млрд дол. проти 133,6 млрд дол. роком раніше. Операційні збитки за звітний період виросли в 8,7 разів і склали 13,9 млрд дол. в порівнянні з операційними збитками у розмірі 1,6 млрд дол. за аналогічний період роком раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас