Forbes: Найдорожчі будинки світу під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes: Найдорожчі будинки світу під час кризи

Нерухомість
600
Щоб придбати якийсь будиночок з нашого списку, вам усе ще доведеться викласти восьмизначну суму, хоча їхня ціна в порівнянні з минулим роком упала, пише Forbes.com.
2009 рік буде важким, і продавці найдорожчої нерухомості світу це розуміють.
Торік інвестор Марті Цвайг зняв із продажу свій $70 мільйонний пентхаус Pierre Hotel після його чотирирічного перебування на ринку. Фінансист Леонард Росс, що просив $165 мільйонів за свій особняк Hearst Mansion у Беверлі Хіллс, Каліфорнія, у вересні слідував прикладу Цвайга.
Торік принц Саудівської Аравії Бандар зняв із продажу свою $135 мільйонну лижну базу в Аспені, Колорадо.
Це означає, що $125 мільйонний маєток Holmby Hills, що затаївся між Беверлі-Хіллс і Бель-Еар, піднімається в нашому списку із другого номера на перше. Маєток, відомий як Fleur de Lys, має 12 спалень, 15 ванних кімнат та оформлено у версальському стилі. Це також знамення часу: востаннє $125 мільйонний будинок удостоювався честі бути першим в 2005 році.
Єдиною яскравою подією на ринку нерухомості цього року був продаж у травні Дональдом Трампом $100 мільйонного Maison de L'Amitie у Палм-Біч, Флорида, російському олігархові Дмитру Риболовлєву. Єдиною проблемою була $25 мільйонна знижка, що одержав Риболовлєв - найбільша поступка в ціні на нерухомість всіх часів. Але все-таки Дональд Трамп одержав чималу вигоду, оскільки чотири роки тому він купив цей будинок за $41.4 мільйона.
Нерухомість, що не ввійшла в список TOP-10
Ми складали наш список виходячи зі списків нерухомості, що виставляється на продаж, а також інформації від професійних брокерів та агентів з нерухомості. Ми враховували лише будинки, що виставляють на публічний продаж, але багато багатіїв воліють не афішувати свої угоди.
"Найдорожчою нерухомістю у Франції є приватні особняки в Парижі, ціни на які можуть перевищувати 100 мільйонів євро ($125 мільйонів)", - говорить французький брокер Тьєррі Журніак з Terra Cognita,.
У серпні відсутній на ринку маєток Belle Epoque, розміщений на території 20 акрів французької Рив'єри, що колись належав королю Бельгії Леопольду II, було продано невідомому росіянинові за $750 мільйонів. Те, що власники не виставляють своє майно на публічний продаж, дає їм можливість просити більш високу ціну. Це також захищає їх від приниження подібного тому, що пережив Трамп, коли йому довелося привселюдно знизити ціну будинку на $25 мільйонів.
Приклад з Рив'єрою показує, що багаті люди хочуть краще із кращого. Зрештою, для мільярдера, що шукає собі четвертий або п'ятий особняк, на ухвалення рішення може вплинути емоційний фактор - або будинок являє собою неповторний витвір мистецтва, або ж мільярдери просто влаштовують один з одним свого роду змагання з кількості та краси їхніх маєтків.
"Поки є попит, поки потенційний покупець зацікавлений в об'єкті, ціна залишається на другому місці", - говорить брокер Давид Стенлі з Еміля Гарсін Пропертіс.
Важко уникнути емоційного фактору, коли оглядаєш $90 мільйонний маєток у французькій Рив'єрі, розташований на двох з половиною акрах в St. Jean Cap Ferrat, у якому 11 спалень і 29,000 квадратних футів простору, і це все на тлі чудових пейзажів і виду на море.
Такі покупки не дуже часті, оскільки навіть найбагатші побоюються ринкових криз. Приміром, у Бразилії професійні брокери з Ріо-де-Жанейро і Сан-Паулу відзначають падіння попиту серед іноземців і зниження активності на ринку нерухомості усередині країни.
"Економіка Бразилії зараз переживає свої найкращі часи. Проте, світова криза теж зараз має на нас вплив", - говорить Patricia Judice de Araujo Esteves з Judice & Araujo (Ріо-де-Жанейро). Оскільки попит з боку іноземних покупців значно зменшився, місцеві брокери усе більше залежать від бразильців, які не дуже активні на ринку розкішної нерухомості.
У Нью-Йорку покупці чекають, поки мине пік кризи, перед тим як робити серйозні покупки. Доллі Ленц, брокер з Нью-Йорка, говорить, що європейська активність на ринку в останні тижні знизилася, оскільки фунт та євро значно впали до долара.
Падіння фунта серйозно позначилося на вартості Updown Court, маєтку в графстві Саррей, що вважається найдорожчим будинком у Британії. У цей період торік його ціна 70 мільйонів фунтів становила $138 мільйонів. Зараз вона становить $110 мільйонів.
Але зниження цін, нехай навіть відносно валюти, не буде тривати вічно.
Тепер-то вже повинні знайтися ті, хто придбають ці будинки.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас