"Нафтогаз" заявляє, що не має заборгованості перед "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" заявляє, що не має заборгованості перед "Газпромом"

Енергетика
661
НАК "Нафтогаз України" вкотре заявляє, що протягом 2008 року єдиним постачальником імпортного природного газу в України була і дотепер залишається компанія RosUkrEnergo AG. "Нафтогаз" у зв'язку з цим заявляє, що не має ніякої простроченої заборгованості перед ВАТ "Газпром". Про це повідомили в прес-центрі НАК "Нафтогаз України".
Як відзначається в повідомленні, відповідно до оформлених актів приймання-передачі природного газу, заборгованість НАК "Нафтогаз України” за спожитий в 2008 році газ перед RosUkrEnergo AG становить 1,267 млрд. дол. "Компанія робить все можливе для якнайшвидшого погашення даної заборгованості", - зазначено в повідомленні.
НАК "Нафтогаз України" закликає мас-медіа, політиків та експертів припинити штучні спекуляції навколо цього питання, оскільки вони можуть негативно відбитися на перебігу переговорів щодо постачання газом України в 2009 році. Як повідомлялося, 20 листопада Президент РФ Дмитро Медведєв доручив ВАТ "Газпром" стягнути з України борг за постачання газу із РФ, що становить 2,4 млрд. дол. "З боргом України потрібно остаточно визначитися і стягнути його або в добровільному порядку, або в примусовому. Так, як це встановлено чинним законодавством й у рамках наших двосторонніх відносин", - заявив Д.Медведєв на зустрічі із головою "Газпрому" Олексієм Міллером.
Після чого прес-секретар RosUkrEnergo Андрій Кнутов заявив, що борг НАК "Нафтогаз України" перед компанією становить 2.4 млрд. дол. "Інформація про розмір боргу перед компанією RosUkrEnergo, що поширюють представники НАК "Нафтогаз України", не відповідає дійсності. Зазначена заборгованість України перешкоджає своєчасним і повним розрахункам компанії RosUkrEnergo AG перед "Газпромом", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас