У "Київенерго" констатують, що ситуація з опаленням у столиці залишається критичною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У "Київенерго" констатують, що ситуація з опаленням у столиці залишається критичною

Енергетика
712
У компанії "Київенерго" констатують, що ситуація з опаленням у столиці залишається критичною. Як повідомили в прес-службі АЕК "Київенерго", протягом останньої доби тільки в інформаційну довідку 051 із приводу недогріву центрального опалення звернулися майже 1000 споживачів. За словами жителів, температура в деяких квартирах знижується до 15° С. Найбільша кількість звернень від жителів Дніпровського, Дарницького, Деснянського, Оболонського, Солом’янського і Голосіївського районів.
Як раніше повідомляла АЕК "Київенерго", внаслідок примусового зниження тиску газу на ТЕЦ-6 "Київенерго" спрацював захист від зниження тиску газу перед пальниками казана. Таким чином, блок №1 ТЕЦ-6 (потужність 250 Мвт) був аварійно відключений від мережі, внаслідок цього температура прямої мережевої води сьогодні не перевищує 57° С. Другий блок ТЕЦ-6 працює стабільно. На ТЕЦ-5 внаслідок примусового зниження тиску газу аварійне розвантаження блоку потужністю 250 Мвт знизило рівень генерації до мінімально припустимого. Через ці ж причини аварійно відключені два водонагрівальні казани ТЕЦ-5, що привело до зниження прямої мережевої води до 52° С.
АЕК "Київенерго" неодноразово попереджала про ймовірності аварійного відключення блоків київських ТЕЦ, але питання поставок природного газу на енергооб’єкти компанії дотепер не вирішено. Ситуація з енергозабезпеченням столиці зараз залишається критичною. Попередження про можливі наслідки у випадку зупинки теплоцентралей компанія "Київенерго" направила всім органам влади, від яких залежить стабілізація ситуації, а також Міністерству з питань надзвичайних ситуацій, контролюючим і правоохоронним структурам.
Нагадаємо, внаслідок примусового зниження тиску газу на київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 зниження температури вплинуло на опалення 9 тис. 197 споживачів. Недогрів відчули 4 тис. 995 житлових будинків, 184 лікувальні установи, 276 дитсадків, 233 школи, 3509 відомчих установ. У цілому, невиконання температурного графіка теплоносія вплинуло на якість послуг з гарячого водопостачання і централізованого опалення для 2 млн. жителів Києва. Як повідомлялось, примусове обмеження з боку газопостачальних компаній відбулося через борги "Київенерго" за спожитий газ. 12 листопада "Укртрансгаз" і "Київоблгаз" попередили компанію про можливе припинення постачання газу.
19 листопада "Київенерго" звернулася в КМДА з офіційним листом із приводу критичної ситуації з енергозабезпеченням столиці та попросила прискорити виділення компенсаційних коштів
Сьогодні, 20 листопада, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко заявив, що теплопостачання житлових будинків у столиці відповідає нормам. За його словами, "Київенерго" знизило тиск газу лише через те, що на вулиці ще не дуже холодно. А.Голубченко запевнив, що столична влада обов'язково виділить компанії кошти на компенсацію різниці в тарифах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас