Прем'єр Іспанії: Для Repsol бажано залишитися іспанською компанією, проте не виключена операція з "Лукойл " — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Іспанії: Для Repsol бажано залишитися іспанською компанією, проте не виключена операція з "Лукойл "

Енергетика
92
Прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луіс Родрігес Сапатеро не виключає операції з придбання ВАТ "НК "Лукойл" частки в іспанській нафтогазовій компанії Repsol, але при цьому вважає, що для Repsol бажано залишитися іспанською компанією. Прем'єр сказав, що можлива угода повинна бути укладена між двома приватними компаніями, і при цьому підкреслив, що 20% акцій "Лукойл" належить американській Conocophillips, передає Reuters. За словами прем'єра, Іспанія з повагою віднесеться до компаній, зацікавлених в Repsol.
Раніше з'явилися неофіційні дані, що ВАТ "НК "Лукойл" веде переговори з Repsol про придбання 30% її акцій, куди входить 20-процентний пакет, виставлений на продаж іспанською будівельною компанією Sacyr-Vallehermoso.
Нагадаємо, 14 листопада ц.р. ВАТ "Газпром", у свою чергу, спростувало інформацію про те, що компанія має намір придбати 20% іспанської Repsol.
Про можливу покупку Газпромом 20% іспанської нафтогазової компанії Repsol повідомив 12 листопада віце-прем'єр РФ Олександр Жуков. Він відзначив, що російський концерн вивчає можливість придбання пакету, виставленого на продаж іспанським концерном Sacyr Vallehermoso. Проте Міністерство фінансів Іспанії розцінило продаж 20% акцій Repsol російському Газпрому як недоцільна дія. Причому глава іспанського міністерства Педро Солбес сказав, що доведеться серйозно проаналізувати кожну пропозицію, що поступила.
Repsol YPF є однією з найбільших нафтогазових компаній світу, веде видобуток нафти і газу в 30 країнах, в основному в Іспанії і Аргентині. Компанії належить дев'ять нафтопереробних заводів, більше 6 тис. 900 АЗС в Європі і Латинській Америці. Чистий прибуток компанії в 2007г. склав 3,19 млрд євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас