Експерт: Індекс ПФТС повертається у від'ємну зону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Індекс ПФТС повертається у від'ємну зону

Фондовий ринок
767
Динаміка індексу ПФТС повертається сьогодні у від'ємну зону під тиском падіння світових бірж на побоюваннях офіційного початку глобальної рецесії в 4-му кварталі поточного року. Таку думку висловив аналітик "Альфа-банку" Денис Шаврук.
Він відзначив, що український фондовий ринок показав у середу, 19 листопада, незначний відскок вгору (+0,5%). У четвер же, на думку аналітика, "втрата продавцями смаку до гри на вітчизняному ринку, найімовірніше, виллється в зниження обсягів торгів у порівнянні із учорашньою сесією".
Як повідомив Д.Шаврук, у середу найбільший інтерес покупців викликали акції "Укрнафти" (+4,3%) і "Мотор Січі" (+5,4%) як найбільш ліквідних представників українського фондового ринку акцій. "Центренерго" (-2,3%), навпаки, втрачала позиції, оскільки інвестори більше не сприймають вкладення в енергогенеруючі компанії як захисну інвестицію, відзначив він.
За прогнозами аналітика, індекс ПФТС за підсумками торгів у четвер впритул наблизиться до того, щоб показати негативну прибутковість за результатами поточного тижня.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас