Фондовий ринок України торгується з мінімальними обсягами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок України торгується з мінімальними обсягами

Фондовий ринок
174
18 листопада, як і передбачалося, індекс ПФТС знову знизився. Торговельна сесія у вівторок завершилася фіксуванням нового місячного мінімуму на рівні 266.72 пунктів. Падіння ПФТС - індексу на 1.64% було природним результатом на тривалу тенденцію економічної кризи в країні.
Більше широкий фондовий індекс UAI-50 також знизився, втративши 2.85%. Індекс UAI-50 більше швидкий і на його тлі індекс ПФТС запізнюється. Тому більше широкий фондовий індекс є гарним індикатором для подальшого прогнозу цін на торговельному майданчику ПФТС.
Світові фондові майданчики також закрилися зі зниженням, відреагувавши на чергове зниження нафти до 22-х місячних мінімумів. А російські майданчики через велике падіння змушені були призупинити торги на якийсь час.
Обсяги торгів з кожним днем стають все менше і менше. Вчора розмір інвестицій, вкладених у фондовий ринок, досяг 14.5 млн грн., при попередніх - 68 млн грн.
Ціни на акції більшості компаній впали за останній рік до мінімальних значень і багато брокерів стверджують, що потрібно вже купувати, мотивуючи це тим, що цінам вже нікуди падати. Якщо з погляду довгочасних інвестицій, то можна подумувати про вихід на вітчизняний фондовий ринок. Але з іншого боку, при нинішній ситуації в країні, коли більшість компаній звільняють свій персонал і скорочують обсяги виробництва, навряд чи можна чекати якнайшвидшого зростання їх акцій.
Євгеній Мурзак
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас