Форекс: Міфи і реальність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Форекс: Міфи і реальність

Валюта
2949
Кожен з нас хоч раз чув про Форекс*. Останнім часом ця гра на міжнародному ринку валюти здобуває все більшу популярність. Всюдисущі реклами обіцяють казкове збагачення на Форексі в найкоротші терміни.
Так що ж це таке насправді? Чи така гарна ця гра, як нам її підносять? "Дело" підготувало короткий огляд основних міфів, пов'язаних з Форексом.
Форекс - це просто
Велика кількість людей, які вирішили заробити на валютному ринку, думають, що Форекс легкий у використанні - вам потрібно тільки прочитати одну-дві книги, і вже незабаром ви зможете заробляти пристойні суми лише за 2-3 години на день. Інші вважають, що їм удасться купити правильну стратегію, що допоможе їм розбагатіти на Форексі. Насправді все це не більше ніж міф. Для того щоб досягти успіху на цьому міжнародному ринку обміну валют, необхідно витратити дуже багато часу і сил. Це ціла професія, яку потрібно довго та ретельно освоювати.
"Я доб’юся успіху на Форексі, якщо навчуся правильно торгувати акціями"
Якщо ви досягли успіху на фондовій біржі, це ще не означає, що удача вам посміхнеться і на Форексі. Існує велика різниця між цими двома ринками. По-перше, освоєння Форекса вимагає колосальних витрат часу та сил, оскільки цей ринок відкритий 24 години на добу. Але це не означає, що ви повинні просто сидіти за комп'ютером цілодобово - вам необхідно виявити найсприятливіші періоди для торгівлі. По-друге, стратегія "купити та тримати" не годиться - тут вона просто не працює. По-третє, ви не одержите стільки інформації про валюту, скільки могли б одержати зі звітів і статистики компаній.
"Я можу заробляти на Форексі в будь-який час, тому що він відкритий цілодобово"
Знову-таки, ви ж не зможете цілодобово не відриватися від монітора. Хіба що придумаєте програму, що буде торгувати на Форексі цілодобово замість вас.
"Я досягну успіху на Форексі, якщо буду діяти як інші гравці"
Багато форекс-трейдерів-початківців намагаються наосліп наслідувати дії інших, більш досвідчених гравців. Але це - перекладання відповідальності за свої вчинки із себе на когось іншого. Можливо це звучить і привабливо, але звичайно такі маневри закінчуються грандіозними збитками. Тут потрібно вчитися самому і покладатися лише на самого себе. Пам'ятайте, немає жодного фінансового ринку, на якому можна було б перемогти шляхом копіювання чужих стратегій.
Торгівля на Форексі зовсім безкоштовна
Вам потрібно заплатити тільки різницю ("spread"), а комісійний збір платити не потрібно. Але що таке цей "spread"? Це різниця між ціною покупки та продажу валютної пари в той самий момент часу. І якщо ви налаштовані на короткочасну торгівлю, то будьте готові до того, що більша частина ваших доходів перетече в кишеню брокера.
Форекс - це шахрайство
Деякі скептики і неуспішні торговці вважають Форекс чимсь на зразок авантюри, створеної для того, щоб відбирати в людей чесно зароблені гроші. Так, існує багато шахраїв, що прикриваються Форексом, але це не означає, що Форекс сам по собі є шахрайством. До того ж є безліч порядних брокерів, менеджерів і серйозних компаній, які займаються Форексом.
"Щоб досягли успіху на Форексі, я повинен уміти точно пророкувати стан ринку"
Ще поки не винайшли наукових методів, які дозволяють зі стовідсотковою гарантією пророкувати стан ринку. Якщо такий метод буде один раз створений, то Форекс втратить сенс і припинить своє існування. Торгівля ґрунтується не на передбачуваності, а на різниці величин. Трейдеру-початківцю важливо вчитися правильно вгадувати ймовірність ризику та успіху в конкретних умовах.
"Мені потрібна дуже складна стратегія, щоб заробити на Форексі"
Це популярний міф, у який вірять багато хто. Але насправді головною вимогою для успіху на Форексі є самодисципліна та мистецтво управляти грішми. Безліч гравців заробили гарні гроші на цьому міжнародному міжбанківському ринку, керуючись досить старими і простими стратегіями.
"Мені потрібний солідний стартовий капітал, щоб не прогоріти на Форексі"
Великі інвестиції не допоможуть вам швидше освоїти Форекс. Вам не потрібно вкладати величезні суми, адже це однаково не допоможе змінити курси валют (для цього вам би довелося інвестувати мільярди доларів). Фактично, ви можете вкладати невеликі суми, адже торгівля на Форексі практично завжди підсилюється за рахунок брокерських коштів.
Форекс - це азартна гра, оскільки її ніяк не можна прогнозувати.
Так, у сутності Форекс нестабільний (як, втім, будь-який фінансовий ринок), але не можна говорити, що він зовсім безладний. І це не азартна гра, адже тут ваш успіх цілком залежить від вашого досвіду та навиків, а удача тут ні до чого.
*Форекс (FOREX) - скорочення від англ. FOReign EXchange, що перекладається як "міжнародний валютний обмін". Термін Форекс прийнято використовувати для позначення взаємного обміну вільно конвертованих валют, а не всієї сукупності валютообмінних операцій.
Євген Чалий
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас