ОПЕК втратила 700 млрд дол. через падіння нафтових цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК втратила 700 млрд дол. через падіння нафтових цін

Енергетика
422
Країни ОПЕК втратили близько $700 млрд через падіння цін на нафту, заявив президент картелю Шакіб Хеліл, повідомила британська корпорація BBC з посиланням на алжирські ЗМІ.
Ціни на нафту впали на 60% з липневого піка, коли вони перевищили $147 за барель, і продовжують знижуватися, що, як очікується, змусить ОПЕК ухвалити рішення щодо подальшого скорочення обсягів видобутку. Однак Ш.Хеліл вважає прийняття такого рішення в листопаді малоймовірним і надає особливого значення майбутній зустрічі 17 грудня, оскільки до цього часу організація буде мати у своєму розпорядженні всі необхідні дані, які покажуть, як ринки відреагували на скорочення квот.
Наприкінці жовтня країни ОПЕК домовилися про зниження обсягів видобутку на 1,5 млн барелів на добу.
"Каїрська зустріч (29 листопада - ІФ) вважається внутрішнім обговоренням, у той час як зустріч, запланована на 17 грудня в Орані, буде більш важливою з того погляду, що до цього часу ми одержимо більше інформації про тенденції нафтового ринку", - відзначив Ш.Хеліл. Він додав, що всі члени картелю стурбовані погіршенням економічної ситуації по всьому світові, зокрема рецесією в США, Європі і Японії.
Виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Нобуо Танака заявив, що у випадку дефіциту нафти, що він вважає досить імовірним, ОПЕК необхідно буде вжити якнайшвидших заходів і проявити підвищену гнучкість. Холодна зима, страйки в нафтовидобувних країнах та інші фактори можуть привести до перевищення попиту на енергоресурси над їхньою пропозицією, упевнений голова МЕА.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас