Hewlett-Packard підтримав фондовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hewlett-Packard підтримав фондовий ринок

Фондовий ринок
135
У вівторок індекс ПФТС впав на 1,64% (4,44 пункти) - до позначки 266,72 індексного пункту на тлі невисокої активності учасників ринку.
"Протягом всієї торговельної сесії спостерігалася невелика активність торгів, і тільки ближче до кінця дня ринок небагато почав пожвавлюватися, - розповідає Олексій Рєпін, старший брокер торговельного відділу компанії "Юпрас Капітал". - Всього протягом сесії була укладена 61 угода".
"Інвесторів, бажаючих продавати за поточними цінами, було дуже мало, - пояснює інвестиційний аналітик КУА Tiger Asset Management Антон Павловський. - ПФТС не валили навіть упалі індекси США і негативне зовнішнє тло, що трималося більшу частину дня. Вранці пройшло кілька угод донизу, а потім продовжилося зниження котирувань, але вже без угод - фондові ринки в усьому світі завмерли чекаючи статистики зі США і виступів голови ФРС Бена Бернанке та міністра фінансів США Генрі Полсона". Однак, на думку аналітика, реальна підтримка була надана кращою, ніж очікувалося, звітністю Hewlett-Packard - найбільшого у світі виробника ПК й Home Depot - найбільшої на планеті роздрібної мережі з продажу будматеріалів.
З відкриттям індексів США в позитивній сфері торги на ПФТС пожвавилися, і за підсумками дня багато паперів скоротили свої втрати, а деякі навіть додали. Так, акції Єнакіївського металургійного заводу зросли на 2,63%, а Луцького автомобільного заводу - на 1,82%. Найбільші обсяги торгів були зафіксовані з паперів "Укрнафти" (1,96 млн. грн.), "ЛуАЗа" (0,87 млн. грн.) і Єнакіївського метзаводу (0,33 млн. грн.).
"Інвестори останнім часом більше спостерігають за ринком акцій, що змушує його рухатися в бічному напрямку, - відзначає Олексій Рєпін. - Безсумнівно, поточна висока прибутковість з корпоративних боргових паперів продовжує знижувати інтерес до ринку акцій". У той же час, на думку Антона Павловського, якщо не відбудеться сюрпризів та американські фондові індикатори закриються в плюсі, то й в Україні в середу можна чекати на невелике зростання.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас