Фондові ринки Азії в середу падають третій день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії в середу падають третій день поспіль

Фондовий ринок
71
Фінансові і сировинні компанії третій день поспіль є лідерами падіння на фондових майданчиках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, повідомило агентство Bloomberg.
Зниження показників у середу викликано більш низьким прибутком Mitsubishi UFK Financial Group Inc., ніж очікувалося, та урізаними прогнозами низки великих підприємств регіону.
Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азії, понизився на 1,1% - до 79,04 пункту. З початку року цей показник втратив половину величини в результаті збитків кредитно-фінансових установ у розмірі майже $1 трлн і скорочення близько 166 тис. робочих місць на тлі кредитної кризи.
Японський індекс Nikkei 225 втратив 1,8%, південнокорейський Kospi - 3,8%.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 опустилися на 1,4%. У вівторок фондові ринки США зросли в середньому на 1% на подорожчанні акцій енергетичних та високотехнологічних компаній в останню годину торгів.
"Ми не розглядаємо зараз довгочасні проекти, оскільки ринок просто не окупить їх. Банки напевно постраждають у ході світової рецесії, питання лише в тому, наскільки сильно вона на них вплине. Сировина залишається дорогою навіть на поточному рівні", - вважає аналітик Phillip Capital Management Джеймс Чуа.
Котирування акцій найбільшого японського банку за величиною ринкової капіталізації Mitsubishi UFJ впали на 6,6%. Після завершення торгів у вівторок банк оголосив про скорочення прибутку у квітні-вересні на 61% через зрослі збитки і списання з проблемних боргів та інвестицій у цінні папери, що знецінилися.
Вартість паперів другого за величиною банку Японії Mizuho Financial Group Inc. скоротилася на 5,3%, третій банк країни Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. втратив 5,9% капіталізації. Sumitomo збирається залучити близько 400 млрд ієн ($4,1 млрд) шляхом продажу привілейованих акцій, повідомляють японські ЗМІ з посиланням на інформовані джерела.
Австралійська інвесткомпанія Babcock & Brown Ltd., динаміка акцій якої є гіршою в рамках індексу MSCI Asia Pacific з початку 2008 року - її папери подешевіли на 99%, втратила 19% вартості в ході ранкової сесії в середу. Компанія скорочує майже дві третини робочих місць і переглядає кредитні договори з банками.
"Фінансові компанії в усьому світі потрапили під удар, - стверджує один з керівників $324-мільйонного фонду Tribeca Investment Partners Шон Фентон. - Ризики, пов'язані з безнадійними боргами, різко зросли в ході рецесії".
Курс акцій KB, холдингової компанії найбільшого банку Південної Кореї Industrial Bank of Korea, впав на 3%, сам банк втратив 5,7% вартості паперів. За даними ЦБ Південної Кореї, у вересні 203 фінансові компанії країни припинили своє існування. Банк UBS урізав прогноз корейського фондового індексу Kospi на найближчі 12 місяців на 26% на очікуваннях, що прибутки компаній продовжать скорочуватися як мінімум до кінця другого кварталу 2009 року.
Друга за величиною цинкова компанія світу OZ Minerals Ltd. знизила прогноз річного прибутку через очікуване падіння цін на метали та зростання виробничих витрат. Її акції подешевіли в середу на 19%.
Вартість паперів найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. опустилася на 4,4% - до мінімуму з грудня 2005 року.
Курс паперів найбільшого забудовника Японії за величиною ринкової капіталізації Mitsubishi Estate Co. знизився на 3,6%, найбільший девелопер країни за розмірами виручки Mitsui Fudosan Co. втратив 4,2% ціни акцій. Котирування компаній будівельного сектора впали на 24% з початку місяця, їх галузевий підіндекс показав найгіршу динаміку на японських фондових ринках.
"Ми спостерігаємо ослаблення попиту на ринку з боку нових орендарів", - заявив виконавчий віце-президент Mitsubishi Estate Тоєхіса Міяуті.
Ціна паперів найбільшої роздрібної торговельної мережі Австралії Woolworths Ltd. опустилася на 5,2% на побоюваннях, що у вересні в країні почалася перша рецесія за 17 років.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас