Німеччина зекономить мільярди за рахунок падіння цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина зекономить мільярди за рахунок падіння цін на нафту

Енергетика
291
Експерти Берлінського інституту економічних досліджень підрахували, що завдяки падінню цін на нафту в умовах кризи громадяни ФРН заощадять до кінця поточного року порядку 10 мільярдів євро.
Падіння цін на нафту і бензин позитивно позначиться на німецькій економіці і трохи пом'якшить наслідки глобальної фінансової кризи для підприємців і громадян ФРН. Завдяки цінам, що знижуються, на нафтопродукти до кінця року загальна сума зекономлених у Німеччині коштів досягне 10 мільярдів євро.
Таку інформацію опублікувала у вівторок, 18 листопада, газета Bild з посиланням на Берлінський інститут економічних досліджень. "Це значно зніме навантаження на національну економіку ФРН", - відзначила в інтерв'ю виданню експерт DIW з енергетичних питань Клаудіа Кемферт. Нагадаємо, на початку липня вартість бареля нафти доходила до 150 доларів. На даний момент вона варіюється в межах 55 доларів за барель.
Аналітики інституту розраховують на значне зниження витрат народного господарства ФРН й у першій половині наступного року. У зв'язку із прогнозованим зниженням цін на газ аж до 30 відсотків, сума заощаджень за перші шість місяців 2009 року, за прогнозами DIW, може скласти 9 мільярдів євро. Таким чином, за період 12 місяців загальна сума зекономлених господарюючими суб'єктами ФРН коштів досягне 19 мільярдів євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас