Фондові ринки Азії падають на скороченні робочих місць та обсягів виробництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії падають на скороченні робочих місць та обсягів виробництва

Фондовий ринок
60
Фондові майданчики Азії у вівторок демонструють падіння другий день поспіль, оскільки світова рецесія змушує компанії скорочувати робочі місця та обсяги виробництва, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, впав на 1,4%. Японський індекс Nikkei 225 знизився на 1,3%, корейський Kospi втратив 2,2%. Падіння відзначене на всіх фондових ринках Азії, крім Шрі-Ланки, дешевшають приблизно три чверті всіх акцій, що котируються на біржах регіону.
Ф'ючерси на американський індекс S&P 500 опустилися на 0,2%.
"Ми бачимо, що очікування змінилися вбік значно меншого зростання. Ринки можуть пристосовуватися до рецесій, але зберігається ймовірність, нехай і мізерно мала, повного їх руйнування", - стверджує Прасад Паткар з Platypus Asset Management у Сіднеї.
Плани американських та азіатських компаній щодо звільненню значного числа співробітників роблять негативний тиск на ринки. Інвестори побоюються подальшого скорочення споживчих витрат і зростання рівня безробіття.
Котирування акцій південнокорейської Samsung, найбільшого виробника комп'ютерних чипів пам'яті у світі, впали на 2,3%, після того як американська компанія Spansion Inc. подала скаргу до Комісії з міжнародної торгівлі США. Spansion вимагає заборонити імпорт 100 млн електронних пристроїв, що містять мікросхеми Samsung (в тому числі, наприклад, iPod компанії Apple Inc.), оскільки такі чипи зроблені з порушенням патентів американської компанії.
Вартість паперів Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), найбільшого у світі за обсягом продажів виробника мікросхем на замовлення, опустилася на 5,4%. Компанія зупинила наймання нових співробітників через погіршення кон'юнктури і поки не знає, коли прийом на роботу буде відновлений.
Курс акцій Hon Hai Precision Industry Co., найбільшого у світі виробника ліцензійної електроніки, впав на 4,1%.
Банк HSBC Holdings Plc втратив на гонконгських торгах 2,3% капіталізації, оскільки, відповідно до офіційного повідомлення компанії, 90% звільнень його співробітників будуть зроблені в Гонконгу.
Японські ЗМІ пишуть у вівторок про послаблення національного ринку нерухомості, що призводить до падіння вартості акцій провідних компаній цього сектора. Вільні офісні площі в найбільших містах країни зросли до максимуму за 2 роки. Курс паперів найбільшого за ринковою капіталізацією забудовника Японії Mitsubishi Estate Co. упав на 6,5%, найбільший девелопер країни за обсягами забудови Mitsui Fudosan Co. втратив 3,6% ціни акцій, а котирування Nomura Real Estate Holdings Inc. обвалилися на 8,5%.
Австралійська Queensland Ores припинила виробництво вольфраму і молібдену у зв'язку з падінням цін на метали, після чого вартість її акцій звалилася на 67%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас