У центрі Одеси майже половина будинків не опалюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У центрі Одеси майже половина будинків не опалюється

Енергетика
277
У Приморському районі - майже половина будинків не опалюється.
Як повідомив журналістам перший віце-мер Анатолій Ворохаєв, ситуація спровокована відключенням подачі газу на Одеську теплоелектроцентраль (ТЕЦ) 11 листопада, що ініціювала ДК "Газ України".
ТЕЦ була відключена за борг у розмірі 600 тис. грн, що місто покрило в той же день, запевнив він.
Перший віце-мер також додав, що всього до систем опалення в Одесі підключені 80,4% житлових будинків. Але лише в Київському районі міста опалення включено вже у всіх будинках.
За даними Ворохаєва, в Одесі для забезпечення гарячого водопостачання та опалення щодня витрачається газ на суму 1,3 млн грн. При цьому населення оплачує послуги профільних постачальників не більше ніж на 40%.
У свою чергу віце-мер Микола Тельвак додав, що за три останні роки одесити заборгували за тепло і гарячу воду близько 60 млн грн. Більш ранні борги, уточнив чиновник, підлягали списанню.
Спеціальна комісія, організована при міському управлінні житлово-комунального господарства і паливно-енергетичного комплексу з метою стягнення боргів, уже подала в районні суди кілька тисяч позовів до боржників.
Тельвак відзначив, що для більш успішного сприяння в цьому питанні комісія уклало договори з деякими муніципальними структурами, яким обіцяна винагорода в розмірі 10% стягнених коштів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас