ПФТС стирає підйом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС стирає підйом

Фондовий ринок
255
Компанії продовжують показувати незадовільні результати за III квартал, вказуючи, що IV буде ще гірше. Аналітики прогнозують падіння індексу ПФТС до рівня 200-220 пунктів на кінець року за дуже незначних обсягів торгів.
Індекс ПФТС продовжує завзято нівелювати недавнє бурхливе зростання: у четвер він впав ще на 1,9% - до рівня 268,76 індексного пункту. "Хоча активність торгів у цей день була дуже низькою - всього 101 угода на суму близько 4,2 млн. грн., на майданчику відчувалася напруга, - відзначає фінансовий аналітик інвестиційної компанії "Арт Капітал" Дарина Терещук. - Держкомстат опублікував досить похмурі дані про промислове виробництво за жовтень - його обсяги впали на 19,8% у порівнянні з жовтнем 2007-го й на 7,6% у порівнянні з вереснем поточного року".
Також, за її словами, негативно на настрої учасників торгів позначилося повідомлення міністра фінансів США Генрі Полсона, що його відомство має намір відмовитися від викупу неліквідних іпотечних активів банків, оскільки це є не найефективнішим способом використання виділюваних коштів. Із західних торговельних майданчиків також віяло негативом - прогноз з прибутку найбільшої в США мережі роздрібної торгівлі електронікою Best Buy не збігся з прогнозами аналітиків.
Найбільшою популярністю в українських інвесторів користувалися "Укрнафта" (-0,3%), "Азовсталь" (-7,8%) і Крюковський вагонобудівний завод (-3,6%).
"Загальний обсяг торгів склав рекордно низькі 4,3 млн. грн. Динаміка ясна, - підкреслює управляючий директор з продажів і нових ринків інвестиційної компанії "Сократ" Костянтин Лісничий. - Інвестори не готові продавати в обсягах на цих рівнях цін при коректуванні індексу ПФТС на 80% з початку року, західного інтересу на покупку теж немає".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас