Кількість вилучень нерухомості в боржників у США виросла на 25% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість вилучень нерухомості в боржників у США виросла на 25%

Нерухомість
373
Кількість вилучень нерухомості через позбавлення боржників права її викупу через нездатність розплатитися за іпотечний кредит виросла в США на 25% за минулий місяць відносно минулого року.
Про це говориться у звіті агентства RealtyTrac.
До вересня кількість повернутої банкам і виставленої на аукціони нерухомості виросла на 5% і склала 279561 випадок. Таким чином, повідомлення про вилучення одержала кожна 452-а сім'я в США.
Винятком стала Каліфорнія, де уряд штату вжив спеціальних заходів, що захищають іпотечних боржників від банкрутства. Кредиторам і позичальникам пропонується домовлятися заздалегідь про заходи із запобігання відбору будинків. Це привело до скорочення вилучень на 18% у жовтні відносно вересня.
Проте, аналітики говорять, що такі тимчасові заходи не здатні будуть переломити ситуацію і багатьом каліфорнійцям незабаром все-таки доведеться розлучитися зі своїми будинками, як це було в Меріленді і Массачусетсі, де діяли схожі закони.
За кількістю вилучень серед штатів лідирують Невада, Арізона і Флорида.
Для виправлення ситуації федеральний уряд прийняв закон, відповідно до якого ті боржники, чиї щомісячні виплати перевищують 38% від доходу, зможуть розраховувати на зниження виплат, якщо вони є клієнтами двох найбільших іпотечних компаній Fannie Mae та Freddie Mac.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас