Президент Росії впевнений, що ціни на нафту та інші енергоресурси будуть рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Росії впевнений, що ціни на нафту та інші енергоресурси будуть рости

Енергетика
290
Президент РФ Дмитро Медведєв упевнений, що ціни на нафту та інші енергоресурси будуть рости. Як повідомили в прес-службі Кремля, про це він сказав в інтерв'ю французькій газеті "Фігаро" від 13 листопада.
"У довгостроковій перспективі - я впевнений, що нинішня структура цін на нафту і, як наслідок, на інші енергоносії піддасться корекції, і ми будемо свідками її збільшення, це зовсім очевидно для мене", - сказав Д.Медведєв. У той же час він відзначив, що складно прогнозувати ціни на нафту найближчим часом.
"Що стосується поточної ситуації, то вона передбачувана, але не до кінця, тому що, наскільки я знаю, немає жодної людини, що зуміла б з високим ступенем імовірності пророчити динаміку цін на нафту. Це той фактор, що перетворює економіку з науки в мистецтво", - відзначив Президент РФ.
Він також додав, що падіння цін на нафту не відіб'ється на бюджеті Росії. "Ми, звичайно, не можемо радіти ситуації, коли ціни на нафту, скажімо, ідуть нижче розумних меж, які сьогодні всіма країнами-експортерами нафти розуміються десь приблизно в одній ціновій категорії", - сказав Д.Медведєв.
"Але наша економіка, наш бюджет у цілому досить непогано захищені від такого роду падіння цін на нафту. У нас є так званий Резервний фонд, що раніше називався Стабілізаційним фондом, він дозволяє згладжувати ці проблеми і не допускає зменшення бюджетних витрат на розвиток соціальної сфери, на розвиток економіки в цілому", - підкреслив російський Президент.
Він відзначив, що будь-яке радикальне зменшення цін на енергоносії або спекулятивні сплески створюють "нестабільність".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас