Індекс ПФТС виявив характер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС виявив характер

Фондовий ринок
235
У середу індекс ПФТС опустився ще на 3,64 пункти - до оцінки 273,99 індексних пункту. Як відзначив брокер інвестиційної компанії Concorde Capital Андрій Супранонок, український ринок акцій закрився в мінусі слідом за світовими майданчиками.
"Незважаючи на істотне внутрішнє і зовнішнє негативне тло, а саме: зниження промислового виробництва в жовтні на 20%, відставка спікера ВР, падіння рівня довіри до світової економіки, подальше зниження цін на сировину, обвал фондового ринку в Росії, то падіння індексу було скромним", - вважає начальник відділу стратегії ринку акцій компанії "Astrum Інвестиційний Менеджмент" Олег Неплях.
За словами аналітика Foil Securities Олексія Орлова, на ринку спостерігався повний штиль на тлі відсутності попиту на цінні папери: крім угоди з паперами Харцизського трубного заводу, обсяг торгів склав всього 1,86 млн. грн. "По Харцизському трубному заводі через біржу був проданий пакет акцій більше ніж 10% від загальної кількості випущених акцій, - нагадав він. - За нашими розрахунками, акцій у вільному обігу перебуває порядку 2-2,5%, тому ми припускаємо, що угода була здійснена за участю поточних мажоритарних власників підприємства з метою залучення додаткового фінансування".
У той же час, за словами Андрія Супранонока, у лідерах падіння перебували папери "Дніпроенерго" (-33,17%) і банку "Форум" (-13,98%) - ці "блакитні фішки" потягнули за собою індекс донизу: "Серед новин, які сприяли негативній динаміці ринку, варто відзначити оголошення Держкомстату про зниження промислового виробництва в Україні на 19,8% у жовтні".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас