Експерт: Вітчизняний фондовий ринок чутливо реагуватиме на негативні новини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Вітчизняний фондовий ринок чутливо реагуватиме на негативні новини

Фондовий ринок
248
Вітчизняний фондовий ринок чутливо реагуватиме на негативні новини не дивлячись на існуючий рівень цін. Таку думку РБК-Україна висловив аналітик компанії Concorde Capital Олександр Климчук.
Дану реакцію він пояснив тим, що ринком на сьогоднішній день управляє негативний сентимент (співвідношення "ведмедячих" і "бичачих" установок на ринку складається на користь перших, - ред.).
При цьому експерт підкреслив, що через високу волатильність зараз вкрай складно передбачати цінову динаміку ринку. "Ми вже бачили за останні два місяці рекорди на ПФТС. То було падіння на 14% за один день, найбільше з 2004 р. і зростання в 14% - найбільше з 2003 р.", - нагадав він.
Найближчим часом, на думку експерта, український фондовий ринок повністю повторюватиме динаміку світових ринків. "Виключенням може стати 14 листопада - цього дня пройдуть збори утримувачів бондів НАК "Нафтогаз Україна" і це може дати сильний внутрішній поштовх для нашого ринку. Крім того на ринок впливатимуть негативні статистичні новини. Ми вже бачили істотне падіння реального виробництва за 10 міс. 2008 р. і якщо ця динаміка буде повторена в секторі послуг і в інших галузях, то індекс ПФТС, найімовірніше, відреагує черговим падінням", - прогнозує А.Климчук.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас