"Газпром" відмовився переглядати інвестпрограму у зв'язку з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" відмовився переглядати інвестпрограму у зв'язку з кризою

Енергетика
327
Російська газова монополія "Газпром" не буде в листопаді переглядати свою інвестиційну програму у зв'язку із кризою. Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на заяву першого віце-прем'єра і голови ради директорів "Газпрому" Віктора Зубкова.
Відповідно до проекту "Газпрому", інвестиції в проекти корпорації в 2008 році досягають 822 мільярдів рублів. Раніше повідомлялося, що обсяг вкладень може бути збільшений до трильйона рублів.
Відзначимо, що наприкінці жовтня газовий монополіст уперше визнав для себе небезпеку кризи, повідомивши, що поточна ситуація на світових фінансових ринках може "вплинути на здатність групи одержувати нові позики і рефінансувати поточну заборгованість на колишніх умовах". У той же час "Газпром" підкреслював, що безпосереднього впливу на діяльність концерну криза не зробила.
Видання відзначає, що 13 листопада російський уряд почне перегляд інвестпрограми РЗ. За підсумками поточного року вона буде скорочена менш ніж на п'ять відсотків, до 388 мільярдів рублів. На 2009 рік вкладення в розвиток транспортної держмонополії будуть зменшені на 9,5 відсотка - з 480 мільярдів до 434,2 мільярди рублів.
Нагадаємо, про зменшення інвестиційних програм держмонополій, а також перерахування федеральних цільових програм (ФЦП) і Федеральної адресної інвестпрограми заявив на початку листопада прем'єр-міністр Росії Володимир Путін на нараді з віце-прем'єрами і міністрами економічного блоку, говорячи про план підтримки вітчизняної економіки. Відповідно до цього плану, боротися з наслідками фінансової кризи потрібно не за рахунок виділення багатьох мільярдів з бюджету, а економії коштів за рахунок скорочення витрат.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас