Фондові індекси в Азії падають на скороченні Inpex прогнозу прибутку й зниженні цін на сировину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси в Азії падають на скороченні Inpex прогнозу прибутку й зниженні цін на сировину

Фондовий ринок
61
Фондові індекси Азії знижуються в середу на зменшенні Inpex Corp. річного прогнозу прибутку й побоюваннях падіння вартості сировини на тлі погіршення прогнозу зростання світової економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Також негативний вплив на ринок робить повідомлення Fortescue Metals Group Ltd. про можливе скорочення поставок залізної руди через охолодження попиту.
Зведений індекс регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, втратив 1,7%. Японський Nikkei 225 знизився на 1,2%, гонконгський Hang Seng - на 1,9%.
"Інвестори чекають сигналів відновлення світової економіки, - відзначає глава підрозділу управління активами T&D Asset Management у Токіо Хісаказу Амано. - Падіння цін на сировинні товари не може стимулювати попит, а компанії цього сектора не можуть уникнути падіння прибутків".
Вартість акцій Inpex опустилася на 6,4%. Японська нафтова компанія знизила прогноз прибутку на поточний рік на 15% через падіння вартості нафти. Компанія планує отримати чистий прибуток у розмірі 150 млрд ієн ($1,5 млрд) за фінансовий рік, що завершиться 31 березня 2009 року, проти очікуваних в серпні 177 млрд ієн. Виторг прогнозується на рівні 1,15 трлн ієн у порівнянні з раніше очікуваними 1,31 трлн ієн.
Ціна нафти у вівторок знизилася до $58,55 за барель на побоюваннях скорочення прогнозу попиту на паливо в 2009 році Міжнародним енергетичним агентством.
Підіндекси MSCI Asia Pacific, у розрахунок яких входять акції енергетичних та сировинних компаній, впали з початку цього року відповідно на 58% й 54%, ставши лідерами зниження серед 10 галузевих груп цього індикатора.
Папери Fortescue Metals подешевіли на 11%, з початку 2008 року їхня вартість опустилася на 73%. Поставки залізної руди можуть зменшиться цього року у зв'язку з послабленням попиту і тимчасовим закриттям одного із заводів компанії, прогнозують в Fortescue.
Вартість акцій BHP Billiton опустилася на 2,2% на повідомленні про зменшення обсягу експорту залізної руди в західну частину Австралії на 7,6% у жовтні.
Папери Rio Tinto подешевіли на 2%.
Індекс шести металів, що торгуються на LME, у вівторок впав на 4,2% - до мінімуму з вересня 2004 року.
Котирування акцій південнокорейських банків знижуються на тлі зміни прогнозів з рейтингів представників цього сектора на "негативний" зі "стабільного" у зв'язку з ризиками збільшення вартості кредитів.
Ціна паперів Hana Financial опустилася на 9%, Woori Finance Holdings - на 6,1%.
Акції японського Sumitomo Mitsui Financial Group подешевіли на 3,1%.
Вартість паперів Alibaba.com, найбільшого в Китаї порталу електронної торгівлі, виросла на 13% на тлі збільшення чистого прибутку компанії в третьому кварталі 2008 року на 49%.
Акції Softbank, що контролює 29% Alibaba, подорожчали на 15%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас