Безкоштовне виділення землі буде сприяти здешевленню житла вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безкоштовне виділення землі буде сприяти здешевленню житла вдвічі

Нерухомість
1123
Безкоштовне виділення землі буде сприяти здешевленню житла у два рази.
Таку думку голова наглядової ради Асоціації "Всеукраїнський союз виробників будматеріалів і виробів" Іван Салій висловив на прес-конференції в інформаційному агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.
Він додав, що сьогодні в Україні не можна допустити масової появи в регіонах "Еліта-Центрів", необхідно прибрати "накрутки" влади при проектуванні в будівництві, які в середньому досягають 49% його вартості. Крім того, відзначив він, варто зобов'язати мерії міст забезпечити об'єкт будівництва всіма необхідними інженерними мережами.
За словами Салія, в Україні в 2008 році й у першому кварталі 2009 року буде проводитися здача в експлуатацію раніше запланованих об'єктів. При цьому він додав, що сьогодні заділові програми з будівництва житла практично не виконуються.
Коментуючи ситуацію у виробництві будівельних матеріалів, він повідомив, що якщо раніше передоплата за будматеріали становила три місяці, то зараз дана продукція вже два місяці лежить на складах.
"Багато підприємств, що спеціалізуються на цій продукції, змушені скорочувати робочі дні, проводити профілактику ліній, відпускати співробітників у відпустку за свій рахунок. Підприємства-виробники пішли на зниження (обсягів виробництва - ІФ) на 10-20%", - повідомив голова НР Асоціації.
При цьому Салій висловив думку, що ціни на житло рости не будуть, але й зниження не варто очікувати.
У свою чергу, президент Асоціації фахівців з нерухомості України (АФНУ) Андрій Шульга повідомив, що відкладений на сьогодні попит на житло приведе до значного збільшення цін на нього по завершенню економічної кризи, тому сьогодні нерухомість є кращим об'єктом вкладення інвестицій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас