Уряд відсторонився від встановлення роздрібних цін на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд відсторонився від встановлення роздрібних цін на газ для населення

Енергетика
689
Роздрібні ціни на газ для потреб населення встановлює Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ), це визначено постановою Кабінету міністрів №938 від 25 жовтня 2008 року, що вступила в силу у день прийняття та опублікована у пресі й оприлюднена на сайті Верховної Ради в минулу суботу.
Відповідно до неї, скасована колишня норма, відповідно до якої НКРЕ встановлювала ці ціни за узгодженням з Мінекономіки з урахуванням граничних рівнів цін, установлених для населення Кабінетом міністрів.
Уряд також скасував своє рішення від 29 квітня 2006 року про встановлення граничних рівнів цін на газ для населення, диференційованих від обсягу споживання: від 367 грн за 1000 куб. м при споживанні до 2,5 тис. куб. м на рік до 1329 грн за 1000 куб. м при обсязі споживання понад 12 тис. куб. м.
Крім того, Кабінет міністрів переглянув план заходів щодо реалізації положень Генеральної угоди із профспілками і роботодавцями, доповнивши його нормою про прийом за узгодженням із профспілками рішення про зміну чинних тарифів на газ, починаючи із другого півріччя 2009 року.
Як повідомлялося, НКРЕ 25 жовтня вирішило збільшити відпускні ціни на природний газ для населення, диференційовані за річним обсягом споживання і наявністю або відсутності в абонента лічильника, з 1 грудня 2008 року на 35%.
Уряд у рамках одержання стабілізаційного кредиту від МВФ заявив про готовність України до 1 липня 2010 року припинити компенсувати різницю між цінами закупівлі імпортованого природного газу і його реалізації суб'єктам господарювання на виробництво теплової енергії, що споживається населенням, шляхом щоквартального коректування тарифів.
Крім того він зобов'язався до 2012 року зрівняти в ціні газ внутрішнього видобутку. Який сьогодні йде населенню, з імпортним газом, що сьогодні істотно дорожчий і споживається промисловістю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас