ПФТС продемонстрував чудеса на віражах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС продемонстрував чудеса на віражах

Фондовий ринок
247
Незважаючи на падіння в останні два дні минулого тижня, фондовий ринок України за підсумками п'яти торговельних днів виріс на 14,1% - до оцінки 286,96 індексного пункту.
"Ралі ринку на початку тижня було спровоковано скоріше технічними факторами, ніж фундаментальними: індекс ПФТС скоректувався до важливого технічного рівня в області 307 індексних пунктів і відступив", - відзначає Олена Злобіна, фахівець аналітичного департаменту ІК "Фінаста". Обсяги торгів за тиждень склали 170 млн. грн. (мінімум за останні три тижні), при цьому було укладено 529 угод.
Лідерами тижня стали представники енергетичного сектора, включаючи "Центренерго", "Донбасенерго" і "Дніпроенерго". Також зростання спостерігалося в банківському секторі, включаючи Укрсоцбанк й "Райффайзен Банк Аваль", тоді як металургійні компанії, незважаючи на позитивний старт, до кінця тижня не змогли зберегти свої позиції.
"Фондовий ринок не відреагував на одержання кредиту від МВФ, насамперед тому, що ці гроші призначені для інших цілей - стабілізації валютного курсу країни", - вважає начальник торговельного відділу фондової компанії "Автоальянс-інвест" Анатолій Шевчук.
У той же час, на думку пані Злобіної, низька активність учасників ринку наприкінці тижня говорить про те, що ринок ще не визначився з подальшим напрямком руху. "Технічно в індексу ПФТС ще є можливість протестувати рівень 330 пунктів, однак не варто виключати ймовірність, що падіння відновиться з поточних рівнів", - говорить вона.
"У цей час українські акції торгуються на біржах на досить привабливих для покупок цінових рівнях, а їхня ринкова ціна здебільшого не відображає справедливу вартість активів підприємств, - підтримує генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква. - Проте за відсутності реального інвестиційного інтересу в придбанні українських паперів і песимістичних найближчих перспектив розвитку української економіки навряд чи можна розраховувати на серйозний розворот українського фондового ринку вгору". На його думку, у найкращому разі ціни українських акцій стабілізуються, що дозволить індексу ПФТС коливатися в діапазоні 250-350 індексних пунктів.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас