ОПЕК не виключає можливість скорочення видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК не виключає можливість скорочення видобутку нафти

Енергетика
138
Президента Організації країн – експортерів нафти Чакіба Хеліла заявив, що ОПЕК, ще до свого засідання у грудні, скоротить видобуток нафти у випадку, якщо ціна за барель коливатиметься під 70 доларів за барель, передає радіо "Свобода". Міністр енергетики Алжиру Ч.Хеліл заявив, що метою ОПЕК є зберегти ціну від 70 до 80 доларів за барель. Водночас він зазначив, що таке рішення ухвалюється за консенсусом, і кожна з 12 країн-членів ОПЕК "має свої інтереси".
24 жовтня члени Організації країн – експортерів нафти вирішили скоротити видобуток палива вперше за майже 2 роки, щоб стримати падіння цін. Після екстреної зустрічі у Відні міністри ОПЕК повідомили, що погодилися зменшити видобуток нафти на 1,5 мільйона барелів на день із листопада. У заяві Організації мовиться, що вартість палива пережила значне падіння, "безпрецедентне за швидкістю та силою".
Ціни на нафту впали на понад 50% від липня, коли вартість палива досягла піку – майже 150 доларів за барель. На даний час ОПЕК видобуває майже 29 мільйонів барелів нафти на день, близько 40% світового видобутку.
До складу Організації входять Іран, Кувейт, Саудівська Аравія, Венесуела, Катар, Індонезія, Лівія, Об"єднані Арабські Емірати, Алжир, Нігерія, Еквадор і Габон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас