США не вважають Україну ринковою державою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не вважають Україну ринковою державою

23
США відклали на невизначений термін розгляд питання про надання Україні статусу країни з ринковою економікою, що мало бути порушене у п'ятницю минулого тижня.
Про це говориться в повідомленні міністерства торгівлі США, повідомляють Українські Новини.
Як сказано в повідомленні, США відклали розгляд питання щодо надання Україні статусу країни з ринковою економікою після того, як низка організацій американських виробників заявила про зарегульованість українського ринку, а відтак неможливості надання такого статусу.
"Урядове втручання в економіку лишається домінуючим... Корупція і відсутність верховенства права довершують картину країни, чия економіка не може бути названа ринковою", — йдеться в заяві американських корпорацій з виробництва сталі, скерованій до міністерства торгівлі США.
Втім, декотрі американські компанії звернулися в міністерство торгівлі з підтримкою ідеї надати українській економіці ринкового статусу. Як сказано в повідомленні мінторгівлі, США мають намір вивчити думки американських виробників, що надійшли до них, і потім повернутися до розгляду українського питання.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас