Microsoft не має наміру повертатися до ідеї придбання Yahoo! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft не має наміру повертатися до ідеї придбання Yahoo!

Фондовий ринок
266
Microsoft не повернеться до ідеї придбання Yahoo!, що на цьому тижні була змушена розірвати партнерську угоду з Google під тиском регулятора.
"Ми не хочемо оглядатися назад і знову говорити про придбання. Але я впевнений, що зберігаються варіанти співробітництва в сфері інтернет-пошуку", - цитує генерального директора Microsoft Стіва Балмера агентство Bloomberg.
У середу гендиректор Yahoo! Джеррі Янг заявив, що компанія готова розглядати "будь-які пропозиції" Microsoft. Раніше в той же день Yahoo! і Google розірвали угоду про рекламне партнерство після того, як Мін'юст США повідомив компанії про намір подати антимонопольний позов з метою заблокувати угоду.
Microsoft намагався придбати Yahoo! на початку цього року, однак рада директорів інтернет-компанії відкинула угоду, пославшись на "істотну недооцінку". Microsoft пропонував купити Yahoo! за ціною $33 за акцію ($47,5 млрд за всю компанію). Минулого тижня акції Yahoo! торгувалися на NASDAQ у районі $11,25.
Відмовившись від угоди з Microsoft, Yahoo! у червні уклала угоду з Google про партнерство на ринку інтернет-реклами. Yahoo! розраховувала, що рекламне партнерство принесе їй до $800 млн додаткових доходів на рік.
Однак група рекламодавців подала скаргу в Мін'юст США, висловивши побоювання, що угода може привести до збільшення цін і скорочення можливостей для реклами в Інтернеті. Проти угоди висловився і Microsoft. У результаті Мін'юст заявив про готовність оскаржити угоду в суді, що змусило компанії розірвати партнерство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас