Ведмеді поступаються позиціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ведмеді поступаються позиціями

Фондовий ринок
354
Протягом торговельної сесії понеділка вітчизняний фондовий ринок демонстрував чітко виражену позитивну динаміку торгів - за результатами торгів індекс ПФТС додав 3,94% і зафіксувався на рівні 262,24 індексних пункту. Проте, активність залишалася невисокою - обсяг торгів по акціях склав 6,3 млн. грн.
"Надії гравців на зниження стають все більше примарними, оскільки достатність золотовалютних резервів у Нацбанку, очікуваний стабілізаційний кредит МВФ і запуск довгоочікуваної приватизації схоже вже не викликають сумнівів у ринкових гравців, які продовжують акуратну скупку акцій з четверга минулого тижня, - розповідає фінансовий аналітик компанії "Альфа капітал (Україна)" Денис Шаврук. За його словами, аналогічна ситуація спостерігається на валютному і борговому ринку, що підтверджує втрати позицій ведмедями всіма фронтами.
За словами аналітика компанії "Тект Ессет Менеджмент" Тамари Манукьян, позитивна динаміка, що намітилася і склалася наприкінці минулого тижня, збережеться, і на якийсь час ринок відкоригується зростанням. Цьому буде сприяти прийняття урядом пакета антикризових заходів. "Доповнюють позитив очікування учасників торгів з приводу того, що Рада директорів МВФ ухвалить позитивне рішення щодо співробітництва з Україною, що у свою чергу означає, що першого траншу можна чекати вже наступного тижня", - говорить вона.
"Можливо, український ринок знайшов рівень підтримки, на якому індекс ПФТС придбав імунітет до негативних новин з розвинених ринків. Це дозволяє очікувати його позитивної динаміки протягом листопада-грудня", - припускає Денис Шаврук. Проте ситуація на українському ринку дотепер залишається досить хибкою.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас