Експерт: Українському фондовому ринку ще є куди падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Українському фондовому ринку ще є куди падати

Фондовий ринок
1077
Незважаючи на значне падіння індексу ПФТС із початку року, акції українських компаній дотепер торгуються із премією відносно російських і східноєвропейських конкурентів, що свідчить про їхню відносну дорожнечу.
У цьому сенсі є подальший потенціал для зниження їхньої ціни. Таку думку РБК-Україна висловив аналітик інвестиційної компанії Foyil Securities Олексій Орлов.
Експерт вважає, що падінню може посприяти і публікація фінансової звітності компаній за 2008 р., у якій знайде відбиття подорожчання вартості кредитного ресурсу та обвал цін на сировинних ринках, особливо на ринку сталі, від продажу якої Україна одержує до 40% припливу іноземної валюти.
Разом з тим він підкреслив, що на сьогоднішній день український фондовий ринок не є надійним механізмом визначення вартості активів. "На нашу думку, реальна вартість акцій на ринку набагато нижча, тому що продати цінні папери за ринковою ціною неможливо за відсутності попиту на них", - відзначив експерт.
Кардинальна зміна ситуації, на думку О.Орлова, відбудеться не раніше, ніж стабілізується ситуація на світових фондових ринках. При цьому інвестори будуть цікавитися в основному якісними українськими активами. "Певний попит з'явиться на акції вертикально інтегрованих сталеливарних заводів ("Азовсталь", "Арселорміттал Кривий Ріг"), як тільки ціна сталі на зовнішніх ринках стабілізується, а попит на цю продукцію зросте. Ми очікуємо, що це трапиться в першій половині наступного року", - прогнозує експерт.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас