Клименко: Житло за 500-800 дол. кв. м може стати реальністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клименко: Житло за 500-800 дол. кв. м може стати реальністю

Нерухомість
6377
Якщо інвестувати в будівництво частково за рахунок фонду оплати праці, то житло за ціною 500-800 доларів за квадратний метр може стати реальністю.
Таку думку висловив народний депутат від блоку НУ-НС Олександр Клименко, що презентував розроблену ним концепцію програми "Доступне житло".
За його словами, такий підхід дозволить більшості громадян вирішити питання власного житла і разом з тим стане гарним антикризовим заходом для будівельної сфери України.
Він відзначив, що ця програма працює в такий спосіб: "З коштів, залучених від юридичних осіб, з фонду оплати праці, від реклами, що розміщається на побудованих об'єктах, від оренди комерційної нерухомості створюється фонд нагромаджень, що випускає власні цінні сертифікати (щось на зразок акцій). І ці сертифікати є гарантією того, що вкладені кошти не будуть втрачені для вкладника, оскільки в будь-який час, на будь-якому етапі їх можна буде продати".
"Ізюминкою концепції буде можливість здавати побудоване житло в довгострокову оренду за низькою ціною. Кошти, що надходять як орендна плата, будуть слугувати інвестиціями", - акцентував політик.
Він вважає, що ця концепція дозволить вирішити багато проблемних питань, у числі яких і здешевлення собівартості будівництва за рахунок використання матеріалів вторинної переробки, і здешевлення вартості експлуатації готового об'єкта за рахунок використання енергозберігаючих технологій, і створення нових робочих місць, зокрема в суміжних галузях, а також дозволить підвищити престижність роботи за рахунок перспективи одержання житла.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас