Бернанке вважає, що держава залишиться учасником ринку іпотечних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке вважає, що держава залишиться учасником ринку іпотечних паперів

Казна та Політика
213
Голова Федеральної резервної системи (ФРС) Бен Бернанке в п'ятницю заявив, що держава повинна зберегти ключову роль на ринку іпотечних паперів у США, поза залежністю від того, яка буде подальша доля Fannia Mae та Freddie Mac.
Одним з можливих варіантів є створення державного емітента облігацій для підтримки ринку іпотечних облігацій, сказав він, виступаючи на конференції в Берклі (Каліфорнія).
"Уряд, швидше за все, буде відігравати роль у підтримці сек’юритизації іпотеки - принаймні в період фінансових стресів", - наводить слова Бернанке The Wall Street Journal.
Відносно долі Fannie та Freddie, які у вересні були взяті під прямий державний контроль, поки немає ясності. Республіканці говорять про необхідність продати ці компанії вроздріб і перервати їхні відносини з державою. Демократи проти приватизації.
"Ефективне та потужне гарантування американською державою зобов'язань, випущених у рамках спонсорованої у цей час державою структури компаній, повинне бути збережене", - вважає Бернанке.
До фактичної націоналізації облігації Fannia Mae та Freddie Mae мали прямі держгарантії, однак ринок вважав, що такі гарантії передбачаються, з огляду на те, що обидві компанії були створені зі схвалення Конгресу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас