Профспілки знають, на що потрібно витрачати гроші МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Профспілки знають, на що потрібно витрачати гроші МВФ

Казна та Політика
807
Найкращим використанням коштів Міжнародного валютного фонду було б створення нових робочих місць.
Про це в коментарі УНІАН заявив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якибчук.
При цьому він нагадав, що “фактично, всі політичні сили - і ті, які були і є при владі, і ті, які зараз в опозиції, - обіцяли народу створення нових робочих місць, аж до цілого мільйона, однак ці зобов'язання залишилися порожніми словами”.
За словами Якибчука, на жаль, уряд “дуже вузько” розуміє, що таке соціальний захист, адже, за його версією, це - звичайна роздача грошей, що, в остаточному підсумку, перетворюється в інфляцію і б'є по кишені пересічних громадян.
"Нам же потрібні інвестиції в українську економіку у вигляді цільових державних програм. Таким чином, ми не просто дамо людям високі зарплати, але й піднімемо конкурентноздатність української економіки, запобігши, по суті, й інфляції”, - переконаний профспілковий лідер.
Зокрема, він вважає, що, одержавши ресурси МВФ, уряд повинен направити частину бюджетних коштів, які повинні були б піти на підтримку курсу гривні, саме на створення робочих місць. Але політики, на думку Якибчука, поки замість того, щоб турбуватися про людей праці, думають лише про те, як виграти наступні вибори або як захистити інтереси великих олігархічних груп.
У контексті виділення кредиту МВФ Якибчук підкреслив необхідність посиленого контролю над використанням цих коштів, нагадавши, що на початку 1990-х років, коли державні гарантії під зовнішні позики лунали "направо і наліво", багато хто встиг “нагріти кишені”.
"Отримані тоді гроші зникли, ми з вами дотепер повертаємо борги, а деякі з тих ділків дотепер сидять у парламенті, прикриваючись депутатською недоторканністю", - заявив профспілковий лідер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас