Мінпраці: В Україні рівень безробіття в 2008 р. може вирости до 7,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпраці: В Україні рівень безробіття в 2008 р. може вирости до 7,7%

640
В 2009 р. рівень безробіття в Україні може вирости до 7,7%. Про це повідомила сьогодні на колегії міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова. За її словами, зазначений показник розрахований за попередніми експертними оцінками, а погіршення ситуації на ринку праці і збільшення безробіття можна чекати, починаючи із грудня поточного року.
Станом на сьогодні в режимі неповного робочого дня вже працює понад 822 тис. осіб, у відпустках без збереження заробітної плати - понад 25 тис. осіб. За словами міністра, саме ці люди можуть бути звільненими в першу чергу. Вона відзначила, що на сьогодні на ринку праці намічається 1,4 млн безробітних, у Державній службі зайнятості зареєстровано 538 тис. безробітних, а вакансій - 198 тис.
Л.Денисова відзначила, що для працевлаштування громадян, які втратять роботу, необхідно адаптувати систему професійного навчання згідно з новими умовами за новими професіями. Вона вважає, що будуть інвестиційні програми в будівництві та агропромисловому комплексі. Саме на ці галузі будуть перепрофільовуватися безробітні. Також міністр відзначила, що встановлені розміри матеріальних виплат безробітним будуть збережені і їхнє фінансування з фонду страхування на випадок безробіття буде збережено в повному обсязі. Разом з тим будуть скорочені витрати на утримання фонду.
Л.Денисова відзначила, що очікуваний фонд оплати праці до кінця року буде становити 294 млрд грн, а було заплановано - 322 млрд грн, тобто зменшиться на 8% від запланованого.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас