Google і Yahoo можливо оголосять про вихід з рекламної угоди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google і Yahoo можливо оголосять про вихід з рекламної угоди

729
Компанії Google та Yahoo, імовірно, оголосять у середині наступного тижня про вихід з рекламної угоди, осудливо зустрінутої антимонопольними регуляторами, пише газета Wall Street Journal з посиланням на анонімні джерела, близькі до переговорів.
Угода, що передбачає взаємне розміщення реклами на сторінках конкурента, була також осудливо сприйнята і рекламодавцями, незадоволеними можливим підвищенням розцінок.
Google та Yahoo разом контролюють більше 80% пошукового ринку, повідомляє comScore Inc.
Компанія Yahoo минулого тижня оголосила про скорочення 10% свого персоналу, щоб оптимізувати витрати і доходи в умовах економічної депресії, що насувається.
Про масове скорочення було оголошено на селекторній нараді з інвесторами одночасно з оголошенням підсумків третього кварталу. Вони в точності збіглися із прогнозами аналітиків - виторг склав $1,79 млрд або на 1% більше від результату третього кварталу 2007 року, однак чистий прибуток упав на 51% до $54 млн.
Аналітики відзначили, що квартальний звіт не приніс ніяких неприємних сюрпризів. Основний конкурент - компанія Google - на тому ж тижні здивувала ринок зростанням прибутку на 26% за підсумками третього кварталу.
Ринок побоюється скорочення інтернет-реклами, тому що головними рекламодавцями Yahoo були банки та автомобільні компанії, які опинилися на береговій лінії фінансового цунамі, що обрушився.
Нинішній рік став досить турбулентним для Yahoo, починаючи від невдалої угоди з Microsoft, що ледь не завершилося зміною менеджменту, до поставлених регуляторами під сумнів домовленостей з Google.
У жовтні стало відомо, що інтернет-портал Google відкладає укладання договору із приводу розміщення своєї реклами на сторінках, що належать його конкурентові, щоб надати антитрастинговим органам США більше часу для ретельного розгляду цієї угоди.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас