Ющенко вважає, що ситуація з ПІБом не пов'язана зі світовою фінансовою кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає, що ситуація з ПІБом не пов'язана зі світовою фінансовою кризою

802
Причини, що спричинили ситуацію, у якій опинився Промінвестбанк (ПІБ, Київ), носять внутрішньоукраїнський характер і їх не можна пов'язувати зі світовою фінансовою кризою, вважає президент України Віктор Ющенко.
"Це не та проблема, яку можна пов'язувати зі світовою фінансовою кризою. Це - проблема внутрішнього характеру", - сказав президент під час спільної із президентом Польщі Лехом Качинським прес-конференції в Донецьку в середу.
Він нагадав, що з лютого на ПІБ методично проводили рейдерські атаки, які почалися з Донецька. Ці атаки крок за кроком дестабілізували ситуацію в банку.
Президент нагадав, що в цей час Національний банк взяв під своє управління ПІБ. "Цим він (НБУ) хотів сказати, що держава переводить на себе відповідальність і відносини як з фізичними, юридичними особами, так і з обслуговування активів", - підкреслив президент.
За словами Ющенка, Промінвестбанк - "це банк, далеко не найгірший в Україні. Це банк, що завжди проводив консервативну політику (...), має здорові активи і здорові пасиви".
ЗАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк) засновано в 1992 році. За даними Нацбанку України, на 1 липня 2008 року за розміром загальних активів (27,539 млрд грн або 3,94% сукупних активів банківської системи) Промінвестбанк посідав шосте місце серед 178 банків, що діяли в країні.
У вересні-2008 Промінвестбанк заявив про рейдерську атаку на нього, у результаті якої вкладники банку стали масово вилучати кошти із кредитно-фінансової установи. НБУ вирішив підтримати ПІБ: наприкінці вересня банку відкрита річна кредитна лінія в розмірі 5 млрд грн, а вже 7 жовтня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Промінвестбанку.
Рада національної безпеки та оборони України 20 жовтня доручила уряду і Нацбанку протягом двох тижнів вжити негайних заходів із поновлення діяльності Промінвестбанку, розглянувши можливість використання, якщо буде потреба, коштів державного бюджету.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас