Парламент відхилив зміни до бюджету-2008, що передбачали фінансування дострокових виборів у Раду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент відхилив зміни до бюджету-2008, що передбачали фінансування дострокових виборів у Раду

Казна та Політика
1274
Верховна Рада не підтримала законопроект депутата від НУ-НС Ксенії Ляпіної, що передбачає заходи щодо подолання фінансової кризи і фінансування позачергових парламентських виборів.
За законопроект у першому читанні проголосували 222 з 276 депутатів. Не голосували фракції БЮТ і Компартії.
Законопроектом про внесення змін у закон про державний бюджет на 2008 рік і про внесення змін у деякі законодавчі акти пропонувалося створити стабілізаційний фонд, а також збільшити витрати Центральної виборчої комісії на 417,5 млн. грн. для фінансування підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів.
Відповідно до документа, на 417 млн грн пропонувалося збільшити суму надходження податку на додану вартість із завезених на територію України товарів.
Законопроектом також передбачалося, що кошти стабілізаційного фонду будуть використовуватися Кабінетом міністрів України у встановленому законом порядку. Їх планувалося направляти на розвиток внутрішнього попиту на товари, які виробляються українськими товаровиробниками для експорту та відносно яких спостерігається погіршення світової кон'юнктури. Ці кошти також пропонувалося направляти на придбання системоформуючих підприємств, зокрема тих, які відчувають фінансові труднощі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас