Екс-голова ФРС закликає повернути довіру американців до уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова ФРС закликає повернути довіру американців до уряду

Казна та Політика
191
Колишній голова Федеральної резервної системи (ФРС) США Пол Волкер закликав кандидатів у президенти США - демократа Барака Обаму і республіканця Джона Маккейна - відновити довіру американців уряду. На його думку, нестача довіри - одна із причин, чому зусилля уряду зі стабілізації фінансової системи поки не принесли відчутних результатів.
"Активні дії уряду повинні були повернути довіру, але не повернули. У якійсь мірі, довіра ще більше похитнулася", - цитує Reuters Волкнера.
За словами екс-глави американського ЦБ, "часткова націоналізація" фінансової системи виявила проблему, що існувала десятиліттями - "стабільне збільшення недовіри американському уряду".
При цьому Волкер назвав ситуацію на фінансовому ринку США "майже неймовірною": "Хто б міг подумати, що після восьми років правління консервативного уряду, що завжди виступав за вільний ринок, ми прийдемо до державного регулювання фінансового ринку?".
Волкнер, що як голова ФРС в 1970-і роки боровся із двозначною інфляцією, зараз є радником з економічних питань кандидата на посаду президента від Демократичної партії Обами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас