Експерт: Зниження цін на світлі нафтопродукти відповідає ринковим реаліям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Зниження цін на світлі нафтопродукти відповідає ринковим реаліям

Енергетика
528
Зниження цін на світлі нафтопродукти відповідає ринковим реаліям. Таку думку висловив РБК-Україна заступник директора з наукової роботи науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев, коментуючи вчорашню домовленість Кабміну з нафтотрейдерами.
"Зараз у трейдерів є запас для зниження цін, і він існуватиме навіть в тому випадку, якщо курс долара на міжбанку виросте до 6,40 грн, а нафта подорожчає до 80 дол. за барель", - говорить експерт.
У той же час, за словами Рябцева, якщо уряд впродовж листопада не зможе виконати хоч би одну умову з тих, на яких базується домовленість, то терміни і величини зниження цін можуть бути відкореговані.
Експерт відзначив, що вчора трейдери назвали такі умови зниження ціни: незмінність цінових трендів на нафту нафтопродукти в світі, незмінність податкового навантаження на учасників ринку, підтримка курсу на міжбанку на рівні 5,8-6,0 і погашення заборгованості держави з ПДВ перед підприємствами, у яких вона є.
За словами експерта, особливі труднощі можуть виникнути при виконанні умови з утримання курсу на міжбанку. За словами експерта, щоб підтримувати міжбанківський курс на рівні 5,8-6,0 грн/дол., треба виконати всі умови Міжнародного валютного фонду (МВФ), за якими Україні буде надана фінансова допомога від цієї міжнародної організації. "Існує зворотний зв'язок - якщо ці умови МВФ будуть виконані Україною, існує вірогідність того, що курс на міжбанку утримається в межах 5,8-6,0", - відзначив Рябцев.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас