Кабмін та НБУ погодили з місією МВФ умови отримання позики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін та НБУ погодили з місією МВФ умови отримання позики

Казна та Політика
1483
Уряд та Національний банк України досягли домовленості з місією МВФ по аспектах економічної програми, яка, за умови схвалення радою директорів МВФ, дає можливість Україні отримати позику МВФ для підтримки економічної стабільності країни в умовах світової фінансової кризи.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Надання фінансової підтримки МВФ залежатиме від проведення низки заходів економічної політики, спрямованих на вирівнювання платіжного балансу у зв'язку зі зміною кон'юнктури на світових ринках, а також збалансування бюджету і впровадження комплексних заходів щодо підтримки банківського сектора України, включаючи ухвалення законодавчих змін, які повинні бути схвалені найближчим часом українським парламентом.
Підтримка з боку МВФ відкриває шлях до прискореної співпраці України з іншими міжнародними фінансовими організаціями і на двосторонній основі дає можливість підсилити довіру приватних інвесторів і забезпечити стабільну роботу банківського сектора, наголошується в повідомленні.
Як повідомлялось, українська влада має намір отримати кредит від МВФ з метою стабілізації фінансової ситуації в країні. За словами прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, дані кошти передбачається спрямувати на збільшення золотовалютних резервних запасів НБУ і підтримку стабільності банківської системи. Передбачувана сума кредиту складе від 3 до 14 млрд дол.
Відзначимо, що на даний момент в Україні немає єдиної програми діяльності з подолання кризи. Законопроект, присвячений цьому питанню, повинен бути допрацьований і розглянутий Верховною Радою наступного тижня. У свою чергу Президент України Віктор Ющенко в п'ятницю ввів в дію рішення РНБО від 20 жовтня "Про невідкладні заходи по посиленню фінансово-бюджетної дисципліни і мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України". У даному документі міститься ряд доручень Кабміну, НБУ, СБУ та Генпрокуратурі спрямованих на боротьбу з кризою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас