МВФ розглядає кризову програму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ розглядає кризову програму

Казна та Політика
715
Міжнародний валютний фонд розглядає кризову програму, що пропонує країнам, що входять у цю організацію, кредити, які у п'ять разів перевищують їхні квоти, і вже погодився надати позику $2,1 млрд. Ісландії, повідомляє Bloomberg.
МВФ обговорює плани щодо пропозиції позик у твердій валюті, надавані на термін від трьох до шести місяців, що не супроводжуються традиційними вимогами МВФ щодо зміни політики.
Пропозиція керуючого директора МВФ Домініка Стросс-Кана (Dominique Strauss-Kahn) про надання резервного фінансування групі економік, що розвиваються, є безпрецедентним кроком МВФ, що звичайно веде переговори про кредити на індивідуальній основі, включаючи в домовленості конкретні політичні умови. Нинішній план повторює ініціативи США і Європи, що надають фінансування широкому колу банків, щоб запобігти колапсу фінансової системи.
"Стросс-Кан хоче підстрахувати ринки, що розвиваються, - заявив Філ Саттл (Phil Suttle), що очолює напрямок економіки в Інституті світових фінансів (Institute for International Finance) у Вашингтоні, що раніше працював у Банку Англії. - Він бере приклад з Полсона, переходячи від імпровізованих відповідей на кожну кризу окремо до узагальненої системної відповіді".
Кожна із країн зможе одержати позику в розмірі 500% її квоти - капіталу, що вона вносить у МВФ. Так, квота Південної Кореї становить $4,4 млрд., і це означає, що вона може одержати в рамках пропонованої програми $21,8 млрд. Мексика може розраховувати на $23,5 млрд., Бразилія - на $22,6 млрд., Польща - на $10 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас